Μακρόν: Η «αστυνομική βία» έχει μετατραπεί σε σλόγκαν από κάποιους με πολιτικό σχέδιο

Στις επικρίσεις αναφορικά με το αμφιλεγόμενο άρθρο του νόμου για την ασφάλεια που στοχεύει στον περιορισμό της προβολής εικόνων αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι περιορίζονται οι ελευθερίες στη Γαλλία -συμπεριλαμβανομένου και του ξένου Τύπου- σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω να λένε ότι περιορίζουμε τις ελευθερίες στη Γαλλία», δήλωσε ο Μακρόν στον ιστότοπο Brut, τον οποίο παρακολουθούν πολλοί νέοι στη χώρα. Όπως είπε, «κοροϊδεύουν» τη χώρα με αφορμή τη συζήτηση για το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για τη δημόσια ασφάλεια, το οποίο ενέτεινε την αντιπαράθεση για την αστυνομική βία.

Η διάταξη προέβλεπε την ποινικοποίηση, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ, της «δημοσίευσης με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, του προσώπου ή άλλου χαρακτηριστικού αναγνώρισης ενός αστυνομικού, με στόχο να πληγεί σωματικά ή ψυχολογικά». Το εν λόγω άρθρο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πλήθος φορέων -μεταξύ των οποίων και τα γαλλικά ΜΜΕ- θεωρούσαν ότι πλήττεται η ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα θα περιοριζόταν η καταγραφή περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση