Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μαρούσι -Σωματείο Εργαζομένων: Να έρθει ρύθμιση για μονιμοποίηση συμβασιούχων στα Νομικά Πρόσωπα

Μαρούσι -Σωματείο Εργαζομένων: Να έρθει ρύθμιση για μονιμοποίηση συμβασιούχων στα Νομικά Πρόσωπα

Την σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης που να διασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, απαιτεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Συλλόγου «από τον πρόχειρο χειρισμό του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 3κ/2018 για τους ΟΤΑ, προκύπτει αναντιστοιχία δικαιολογητικών μη συμβαδίζοντα με τα πραγματικά έγγραφα και υποδεικνυόμενα δεδομένα που θα έπρεπε να καταθέσουν οι υποψήφιοι». Ο Σύλλογος καταγγέλλει «άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ, οικονομική ζημιά στο Δήμο αλλά και στους εργαζόμενους», καθώς το ΑΣΕΠ «απέρριψε το αίτημα για αναμόρφωση του ΟΕΥ και εν συνεχεία την προκήρυξη θέσεων, με την αιτιολογία ότι οι θέσεις εργασίας των παιδικών σταθμών και άλλων ΝΠΔΔ, δεν είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα».

«Αυτή η απόφαση οδήγησε σε δικαστική διαμάχη με συνέπεια το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών να αποφανθεί ότι είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα», αναφέρει ο Σύλλογος, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι των ΝΠΔΔ να δικαιούνται την πρόσθετη μοριοδότηση των 17 μορίων ανά μήνα (έως 24 μήνες) αλλά να μην την λαμβάνουν με συνέπεια τώρα να απολύονται. «Οι σημερινές απολύσεις των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ οδηγούν σε έλλειψη προσωπικού, αδυναμία λειτουργίας με συνέπεια να οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε ιδιωτικοποιήσεις», προειδοποιεί ο Σύλλογος, καταλήγοντας:

«Πρέπει ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ να χαράξουν αγωνιστική γραμμή υπεράσπισης της εργασίας. Η σιωπή δεν μπορεί παρά να είναι συνθηκολόγηση με τους εργολάβους».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου:

Από τον πρόχειρο χειρισμό του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 3κ/2018 για τους ΟΤΑ, προκύπτει αναντιστοιχία δικαιολογητικών μη συμβαδίζοντα με τα πραγματικά έγγραφα και υποδεικνυόμενα δεδομένα που θα έπρεπε να καταθέσουν οι υποψήφιοι .

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ανθρωποφαγία ανάμεσα στους εργαζόμενους, απαράδεκτο και προσβλητικό για την εργασιακή ειρήνη .

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν όταν βλέπουμε αμέτοχους και απλούς παρατηρητές τους Δημάρχους αλλά και τα συνδικάτα.

Η ελλιπείς και λαθεμένη διαδικασία ανέδειξε σειρά προβλημάτων. Άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ, οικονομική ζημιά στο Δήμο αλλά και στους εργαζόμενους .

Ο ΑΣΕΠ απέρριψε το αίτημα για αναμόρφωση του ΟΕΥ και εν συνεχεία την προκήρυξη θέσεων, με την αιτιολογία ότι οι θέσεις εργασίας των παιδικών σταθμών και άλλων ΝΠΔΔ, δεν είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα .

Αυτή η απόφαση οδήγησε σε δικαστική διαμάχη με συνέπεια το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών να αποφανθεί ότι είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα .

Συνεπώς δικαιούνται τα 17 μόρια αλλά θα έπρεπε να έχουν γίνει και όλα τα παραπάνω.

Οι σημερινές απολύσεις των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ οδηγούν σε έλλειψη προσωπικού, αδυναμία λειτουργίας με συνέπεια να οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε ιδιωτικοποιήσεις .

Η » εκκαθάριση » διάρκειας 6-7 μήνες , των προσωρινών πινάκων, είναι οικονομική ζημιά στους δήμους.

Οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι συμβασιούχοι για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην δουλειά δια της νομικής οδού .

Ζητάμε νομοθετική ρύθμιση . Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλα τα ΝΠΔΔ .ΝΠΙΔ .

Πρέπει ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ να χαράξουν αγωνιστική γραμμή υπεράσπισης της εργασίας .

Η σιωπή δεν μπορεί παρά να είναι συνθηκολόγηση με τους εργολάβους.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών το 2021

Στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη «σκιά» των προκλητικών ενεργειών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη