ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! ΕΚΑΝΑΝ “ΦΑΣΑΡΙΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΕΙΕΣ – ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ – ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ;

Ο πανικός και οι κακές συμβουλές που κυριεύουν την κυβέρνηση κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά όλο και πιο έντονα. Πριν λίγο καιρό, είχε γίνει ολόκληρος ντόρος για τις ιδιωτικές κλινικές και τη συμβολή τους στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων. Τώρα, οι γιατροί που ήταν σε επιφυλακή μαζεύουν τα πράγματά τους και οι κλινικές παραμένουν άδειες, καθώς δεν χρειάστηκε να “φιλοξενήσουν” ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, μίλησε στο MEGA για τη μη χρησιμοποίησή τους.

«Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπήρξε ανάγκη. Παρότι πριν δύο εβδομάδες έτρεχαν πανικόβλητοι να μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύαμε σε άλλα θεραπευτήρια για να νοσηλευτούν στα δικά μας ασθενείς με κορωνοϊό, τελικά δε χρειάστηκε. Έγινε όλη προετοιμασία, η εκπαίδευση του προσωπικού, οι γιατροί ήταν σε επιφυλακή, μέχρι που προχθές ήρθαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αποχωρίσουν. Η συνεργασία που άρχισε από τις αρχές Νοεμβρίου ήταν για να αποσυμφορήσουμε τα κρατικά νοσοκομεία από ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό», είπε ο κ. Σαραφιανός.

«Δεν είναι μακροχρόνια λύση η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών από πλευρά πρόληψης των συνεπειών της νόσου. Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους, και τις μακροχρόνιες συνέπειες μετά τη νόσο. Είναι φοβερές οι συνέπειες της νόσου και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Κάθε αύξηση των κρουσμάτων έχει συνέπειες και οικονομικές και ανθρώπινες. Η πρόνοια είναι να προλάβουμε να έχουμε ελάχιστους ασθενείς με κορωνοϊό, για να μπορούμε να προσφέρουμε τις ιατρικές υπηρεσίες μας και σε όλους τους άλλους ασθενείς. Υπάρχουν πολλά μέτρα που δεν λαμβάνονται. Ούτε έχουν πολλαπλασιαστεί τα τεστ, ούτε έχει μεγιστοποιηθεί η εξ αποστάσεως εργασία, ούτε οι άνθρωποι εφαρμόζουν μέτρα και παράλληλα αισθάνονται καλά, να ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν, χωρίς να πιέζονται. Δεν υπάρχει και οικονομική ενίσχυση όλων αυτών που καταστρέφονται οικονομικά», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Λινού.

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουμε. Το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο για όλους μας. Αρνηθήκαμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορωνοϊό και χωρίς. Τώρα είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σαν εμβολιαστικά κέντρα. Εχτές έγινε μια πρώτη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Σαραφιανός.

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση