Μεγάλη Εβδομάδα: Νέα δεδομένα για μετακινήσεις και self test – Πώς θα κάνουμε Πάσχα


Μπορεί να μην κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» και φέτος λόγω κορωνοϊού, αφού δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μέχρι και τις 10 Μαΐου, ωστόσο, από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, τίθενται σε ισχύ προσαρμογές στα περιοριστικά μέτρα. Και πρώτα από όλα, αλλάζει η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Έτσι, από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, έως και την ημέρα του Πάσχα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Παράλληλα, ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε κλειστό χώρο, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται, ωστόσο, η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ανοιχτές θα είναι φέτος -σε αντίθεση με πέρυσι- για τους πιστούς και οι εκκλησίες για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα ισχύουν ωστόσο, συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση