ΕνημέρωσηΠολιτική

Nordic Monitor: Ο Ερντογάν ζητά άδεια από τη Βουλή για στρατιωτική επέμβαση όπου επιλέξει

Δημοσίευμα του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αναφέρει πως ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την εθνοσυνέλευση της χώρας του το «πράσινο φως» για την επέμβαση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε σημείο και χρόνο που ο ίδιος θα καθορίσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο Λεβέντ Κενέζ, με αφορμή αίτημα έγκρισης παράταση παρουσίας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη -κατά 18 επιπλέον μήνες- ο Τούρκος πρόεδρος ζητάει να παίρνει ο ίδιος απόφαση για στρατιωτική επέμβαση, αόριστα για «χώρες».

Όπως γράφει το Nordic Monitor: «Η χρήση της λέξης “χώρες” αντί για “Λιβύη” στην οποία θα σταλούν στρατεύματα επιτρέπει στον Ερντογάν να στείλει στρατό σε όποιον προορισμό κρίνει απαραίτητο, με το σκεπτικό της προστασίας των συμφερόντων της Τουρκίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock