ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΟ@ΦΙΑΝΟΣ ΤΟ WEBEX ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; “ΒIG BROTHER” ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ – ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Τι αναφέρει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο…

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημέρωσε για μια νέα εφαρμογή που απέκτησε το Webex, της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Πλέον ο host (εκπαιδευτικός, δάσκαλος ή καθηγητής) μπορεί να κάνει unmute (άνοιγμα μικροφώνου) σε οποιονδήποτε συμμετέχοντα/participant (μαθητές) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποίηση!!!

Η δυνατότητα να δίνεται απευθείας ο ήχος στους μαθητές είχε ζητηθεί από δασκάλους μικρών τάξεων, ώστε να μην χρειάζεται να πατήσουν «αποδοχή» με την βοήθεια του κηδεμόνα.

Πολλοί διαμαρτύρονται, επειδή, όπως υποστηρίζουν, κατά αυτόν τον τρόπο, «παραβιάζεται η ιδιωτικότητα της οικογένειας», καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να διασφαλίζει πως «τρίτοι -μη εκπαιδευτικοί- θα ανοίγουν εξ αποστάσεως τα μικρόφωνα ή και την κάμερα».

Γράφει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:

Σας ενημερώσουμε ότι με την τελευταία αναβάθμιση της Cisco ενεργοποιήθηκε ξανά η δυνατότητα στο Webex να μπορεί ο host να κάνει unmute οποιοδήποτε συμμετέχοντα (participant) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα στον participant. Αυτό είχε ζητηθεί ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς μικρών τάξεων οι οποίοι είχαν πρόβλημα όταν έδιναν το λόγο σε μικρούς μαθητές. Οι μικροί μαθητές θα έπρεπε να πατήσουν αποδοχή στο να ανοίξει το μικρόφωνό τους και έτσι πολλές φορές χρειαζόταν ο κηδεμόνας να είναι εκεί και να πατήσει την αποδοχή. Με τη νέα έκδοση του webex το πρόβλημα αυτό λύθηκε.

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει unmute οποιοδήποτε μαθητή χωρίς καμία προειδοποίηση να εμφανίζεται στο μαθητή.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιημένο για όλους και ονομάζεται Moderated Unmute Mode. Επίσης υπάρχει και μία ένδειξη πάνω αριστερά ότι το Meeting είναι σε Moderated Unmute Mode για να το γνωρίζουν και οι participants.

Για τον λόγο αυτό η εφαρμογή του Webex θα πρέπει να είναι ενημερωμένη ή να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση.

Ανοίγοντας την εφαρμογή αν στο πάνω μέρος δείτε την ένδειξη update θα πρέπει να πατήσετε εκεί ώστε να εγκατασταθεί η νέα έκδοση.

Δείτε την εικόνα που ακολουθεί η ένδειξη update αν υπάρχει θα είναι στο κόκκινο πλαίσιο.

 

Το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να ενημερώνει τους μαθητές η εφαρμογή αν ο εκπαιδευτικός κάνει unmute το μικρόφωνο, από το προσωπικό σας δωμάτιο.

Πηγαίνετε αριστερά στο μενού στο Preferenses, επιλέγετε My Personal Room και αποεπιλέγετε Allow the host and cohosts to unmute participants (Moderated unmute mode).

 

 

realhosting
loading...

Απάντηση