Μενδώνη: Αδιανόητο να μιλάμε για άνοιγμα του τουρισμού χωρίς άνοιγμα των μουσείων


«Είναι αδιανόητο να μιλάμε για άνοιγμα του τουρισμού χωρίς άνοιγμα των μουσείων», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενη μεταξύ άλλων «στα μουσεία που είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες μετά από σιωπή αρκετών μηνών, πάντα με τα υγειονομικά μέτρα που έχουν υποδειχθεί. Δηλαδή με μάσκα, περιορισμένο αριθμό επισκεπτών που θα είναι συγχρόνως στην ίδια αίθουσα και ξεναγήσεις πάλι με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων».

«Είναι πράγματα τα οποία κάναμε και πέρσι και φάνηκε ότι λειτουργούν πολύ καλά», πρόσθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι μαζί με όλα τα μουσεία θα ανοίξει επίσης η Εθνική Πινακοθήκη (14 Μαΐου), το Μέγαρο Λοβέρδου – Τσίλλερ στην Αθήνα και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» (εντός Μαΐου), ενώ τον Ιούνιο θα λειτουργήσει το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Πλάκα.

«Ξεκινάμε δυναμικά. Η πανδημία μας δημιούργησε πολλά πάρα πολλά προβλήματα, συγχρόνως όμως μας έδωσε κάποιες δυνατότητες καθώς ήταν κλειστά και μπόρεσαν να γίνουν οι δουλειές με έναν τρόπο διαφορετικό και πιο γρήγορο», τόνισε η κυρία Μενδώνη.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση