Σε ότι αφορά την ιταλική μετάλλαξη του ιού, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας, Αρνάλντο Καρούζο, ο ίδιος εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε παρακολουθώντας έναν ασθενή, ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο.
Μέχρι αυτή την στιγμή , οι Ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν αποσαφηνίσει αν πρόκειται για μετάλλαξη που αυξάνει την ευκολία μετάδοσης της Covid-19, ενώ ο καθηγητής Καρούζο θεωρεί ότι «το εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση».
«Σύντομα, θα απαντήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica αναφέρουν ότι η μετάλλαξη του ιού εντοπίσθηκε στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, όπου φέρεται να κυκλοφορεί από τον Αύγουστο.