Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: Μειωμένος έως και 70% ο κίνδυνος νοσηλείας, αλλά…

Αισθητά μικρότερος εμφανίζεται μεν ο κίνδυνος νοσηλείας για όσους προσβληθούν από την παραλλαγή Όμικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα, εντούτοις η υψηλή μεταδοτικότητα του νέου στελέχους του κορωνοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά σε σημαντικό αριθμό ασθενών που θα χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Η ανάλυση των προκαταρκτικών δεδομένων από την UKHSA καταδεικνύει ότι ένας ασθενής με Όμικρον έχει κατά 31-45% μικρότερες πιθανότητες να ζητήσει βοήθεια σε νοσοκομείο και 50-70% μικρότερες πιθανότητες να εισαχθεί για νοσηλεία, πάντα σε σύγκριση με τη Δέλτα.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας, Τζένι Χάρις, σχολίασε ότι είναι «ενθαρρυντική» η ένδειξη ότι όσοι προσβάλλονται από τη νέα παραλλαγή ενδέχεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock