Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον – Γερμανία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη λειτουργία του κράτους

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον με τη σφοδρότητα που πλήττει ήδη τη Βρετανία επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ αύριο, Τρίτη, συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, προκειμένου να αποφασίσουν αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας.

Η εφημερίδα Bild γράφει επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές ότι η καγκελαρία έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας και τα ομοσπονδιακά και κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών, Μεταφορών, Υγείας και Οικονομίας να εκπονήσουν σχέδια λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, προκειμένου οι υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, ακόμη και εάν εκατομμύρια εργαζόμενοι νοσήσουν ή τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

Προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται στον υγειονομικό κλάδο, στις μεταφορές και στο λιανεμπόριο. Υπέρ της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, τονίζοντας ότι η δύναμη άμεσης αντίδρασης πολλών υπηρεσιών ήδη περιορίζεται.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock