Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Καταλυτικής σημασίας η τρίτη δόση για τη μείωση των νοσηλειών

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτητα άνευ προηγουμένου, με τα ποσοστά των μολύνσεων να είναι τριπλάσια από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. Και μπορεί οι λοιμώξεις από την Όμικρον να είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία ή εισαγωγή στη ΜΕΘ, οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν προς πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, τονίζοντας την ανάγκη του εμβολιασμού. Καταλυτική σημασία, μάλιστα, παίζει η τρίτη δόση του εμβολίου, η οποία μπορεί να μειώσει τις μελλοντικές νοσηλείες στην ευρωπαϊκή  ήπειρο κατά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο.

«Αν και η μείωση της βαρύτητας οφείλεται εν μέρει σε εγγενή χαρακτηριστικά του ιού, τα συμπεράσματα από μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχουν δείξει ότι σημαντικό ρόλο στην πρόληψη σοβαρών κλινικών αποτελεσμάτων από τη λοίμωξη Όμικρον παίζει ο εμβολιασμός, με την αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής ασθένειας να αυξάνεται σημαντικά μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου», τονίζει το ECDC.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) «οι ενισχυτικές δόσεις που είχαν γίνει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου μπορούν να μειώσουν τις μελλοντικές νοσηλείες για την Όμικρον κατά 500.000 ως 800.000».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock