Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα καταγγέλλει τις ΗΠΑ «σοβαρή αμφισβήτηση» της κυριαρχίας της

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν την κυριαρχία της επειδή σε πρόσφατη άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκαν στην κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η χώρα χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «σοβαρή αμφισβήτηση» της κυριαρχίας της, όπως μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε επίσης τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στην κορεατική χερσόνησο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων, σύμφωνα πάντα με το KCNA.

«Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια εκστρατεία ‘ανθρώπινων δικαιωμάτων’ εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας στην αρένα του ΟΗΕ, την ώρα που διεξάγουν τα επιθετικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που δημιουργούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλειά μας», ανακοίνωσε η Μόνιμη Απόστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές δυνάμεις ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας 11ήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Freedom Shield 23» (Ασπίδα Ελευθερίας 23), τα οποία διεξάγονται σε κλίμακα πρωτοφανή από το 2017 με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock