Υγεία & Διατροφή

Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιο μεταδοτική από Βήτα και Δέλτα – Μπορεί να έρθουν χειρότερες παραλλαγές κορονοϊού»

Για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού μίλησε στο ΟΡΕΝ ο Δρ. Σταύρος Νικολάου, επικεφαλής στρατηγικής της Φαρμακευτικής εταιρείας «ASPEN» στη Νότια Αφρική.

Όπως είπε ο δρ. Σταύρος Νικολάου, η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού επικρατεί ήδη κατά 90% στη Νότια Αφρική. Αναφέρει ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2022 η φαρμακευτική εταιρεία «ASPEN» στην οποία είναι επικεφαλής στρατηγικής, θα έχει έτοιμο και θα διανείμει μονοδοσικό εμβόλιο αποκλειστικά για τις χώρες της μαύρης ηπείρου.

Όπως λέει, η Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτική συγκριτικά με τις μεταλλάξεις Βήτα και Δέλτα, ενώ επισημαίνει όσοι νοσούν βαριά είναι ανεμβολίαστοι.

Στο μεταξύ, όπως προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η πανδημία θα συνεχιστεί ίσως και με χειρότερες μεταλλάξεις, όσο οι φτωχότερες χώρες με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μένουν εκτός διάθεσης εμβολίων.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Δρ. Σταύρου Νικολάου στο ΟΡΕΝ:

 

 

To άρθρο Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιο μεταδοτική από Βήτα και Δέλτα – Μπορεί να έρθουν χειρότερες παραλλαγές κορονοϊού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock