ΕνημέρωσηΟικονομία

Μπαράζ ανατιμήσεων στα τυροκομικά – Στα ύψη η τιμή του γάλακτος

Ψηλά στη λίστα με τα προϊόντα στα οποία αναμένονται και νέες ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν υποστεί σημαντικές αυξήσεις, βρίσκονται τα τυροκομικά.

Οι αυξήσεις στην τιμή του γάλακτος κυρίως λόγω της μειωμένης παραγωγής οδηγούν σε διαρκή άνοδο τις τιμές των τυριών με αποτέλεσμα ακόμη και προϊόντα που βρίσκονται στο καθημερινό τραπέζι των Ελλήνων, να μετατρέπονται πλέον σε «είδη πολυτελείας».

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι το ράλι ανόδου των τιμών στα τυροκομικά δεν φαίνεται τουλάχιστον προς ώρας να σταματά καθώς οι ανατιμήσεις επηρεάζουν πλέον όλη την αλυσίδα παραγωγής. Από τη μία πλευρά οι κτηνοτρόφοι που έχουν να αντιμετωπίσουν το πολύ υψηλό κόστος των ζωοτροφών με αποτέλεσμα πολλά ζώα να υποσιτίζονται ενώ άλλα να πηγαίνουν σε σφαγή, οδηγώντας σε μειωμένη εγχώρια παραγωγή. Από την άλλη οι επιχειρήσεις οι οποίες λόγω της μειωμένης παραγωγής αγοράζουν την πρώτη ύλη σε υψηλές τιμές την ίδια στιγμή που το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί ενώ ακόμη και τα υλικά συσκευασίας έχουν πάρει την ανηφόρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock