ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΩΝ Λ@ΘΡΟ! ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Αισχρές και ανθελληνικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στο νομό Έβρου σύμφωνα με το Evros-news.gr λίγες ώρες μετά την… ψυχρολουσία της δημοσίευσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ενεργειών για δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας δίπολα στο ΚΥΤ Φυλακίου, έκτασης 72,5 στρεμμάτων και φιλοξενίας άλλων 1.500 ατόμων (συνολικά 2.000).

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα και γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί για φιλοξενία λαθρομεταναστών σε πρώτη φάση και το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων που βρίσκεται στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Ο συνολικός περιφραγμένος χώρος είναι 10 στρέμματα και διαθέτει κτίριο περίπου 400 τετραγωνικών, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό και να φιλοξενήσει εκεί υπηρεσίες και γραφεία. Στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα λυόμενες κατασκευές για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για τον χώρο που ανήκε στην εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ), σύμφωνα με το evros-news.gr. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996 ( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους….».

Η εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση αρχικά και το ελληνικό Κράτος υπολογίζεται ότι διέθεσε και έχασε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις της κατασχέθηκαν και ανήκουν σε επιχειρηματία ο οποίος είχε προμηθεύσει τα μηχανήματα παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων και προφανώς δεν πήρε τα χρήματα του. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, τα οποία τόνισαν ότι ασχολούνται με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για κράτηση λαθρομεταναστών, δηλαδή Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, όπως αυτά που δημιουργούνται στα νησιά.  Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι μεθοδευμένη από την πλευρά της Κυβέρνησης, άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ποτέ δεν το έκρυψε.

Δυστυχώς οι τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που είχε τις επαφές και τις συνεννοήσεις με το αρμόδιο υπουργείο και ως τώρα απέφευγε την παραμικρή αντίδραση δημόσια ή να ξεσηκώσει τον κόσμο, ΔΕΝ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ και τώρα φαίνεται να… τρέχουν κατόπιν εορτής.

Το θέμα δεν είναι όμως μόνο ο δήμαρχος αλλά η Κυβέρνηση η ίδια. Δημιουργείται ύψιστος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας σε μια εποχή που ο… απέναντι έχει λυσσάξει. Σε περίπτωση σύρραξης στα σύνορα του Έβρου ποιους θα πολεμήσεις; Τους Τούρκους ή τους λ@θραίους μέσα στους οποίους θα έχουν ανακατεφτεί και πράκτορες της ΜΙΤ;

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση