Με έμπνευση και ευαισθησία: Μαθητές κατασκευάζουν έξυπνη συσκευή για τυφλούς


Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν εννέα μαθητές Γυμνασίου που με όραμα και ευαισθησία για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας εμπνεύστηκαν μια συσκευή που θα «διαβάζει» τις ετικέτες των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ βοηθώντας τυφλούς πολίτες στα ψώνια τους.

Η συσκευή φιλοδοξεί να βοηθά τους τυφλούς στα ψώνια τους βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους αισθητά και πρόκειται να την κατασκευάσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης». Ήδη, οι εννέα μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τρεις εκπαιδευτικοί κατάφεραν μέσα στην πανδημία να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση για να κατασκευάσουν την πρώτη Smart Vision συσκευή.

«Το προϊόν μας Smart Vision θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία αναγνωρίζει ετικέτες προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και θα “διαβάζει” τις βασικές πληροφορίες της ετικέτας, όπως η ημερομηνία λήξης, στον χρήστη. Στην ουσία θα φωτογραφίζει την ετικέτα, θα την αποτυπώνει στη μνήμη της και θα ενημερώνει στη συνέχεια ηχητικά το χρήστη για τα γραφόμενα της ετικέτας. Η λειτουργία της συσκευής μας βασίζεται στην ρομποτική και στην τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογίες οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Τα κύρια συστατικά της συσκευής μας είναι μία πλακέτα ρομποτικής, μία κάμερα και ακουστικά. Όλα τα παραπάνω περιέχονται σε μία πλαστική θήκη που θα εκτυπωθεί σε 3D εκτυπωτή», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Γυμνασίου, Μαρία Παπαναγιώτου.Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply