Με ανάπτυξη της εμβολιαστικής «ασπίδας» τα επόμενα βήματα «ανοίγματος»


Νέα ταχύτητα και έκταση λαμβάνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, καθώς έχει σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού. Η κυβέρνηση, στη βάση των εισηγήσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ξεδιπλώνει τα επόμενα 24ωρα τον τελικό σχεδιασμό της άρσης του lockdown και της επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά της χώρας.

Η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ για το εμβληματικό άνοιγμα του Τουρισμού, μαζί με τα πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει ο Χάρης Θεοχάρης τα επόμενα 24ωρα. Το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή στρώνει η δέσμη των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο, Τετάρτη, και αφορά την άρση μέτρων που συνέθεταν το πολύμηνο lockdown.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση