Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον οι αποφάσεις για την Πειραιώς, λένε πηγές του ΤΧΣ


Εν μέσω των καταγγελιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης πως η δρομολογουμένη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς είναι «σκάνδαλο» που θα ζημιώσει το Δημόσιο και εν όψει της προγραμματισμένης για τις 5 Απριλίου συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, πηγές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θέλησαν να καθησυχάσουν για τις αποφάσεις που θα λάβει το Ταμείο.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, πηγές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έκαναν το ακόλουθο σχόλιο:

«Πρωταρχική αποστολή του ΤΧΣ είναι η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος. Η αποστολή αυτή εξυπηρετείται πλήρως με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με την συμμετοχή του ΤΧΣ στην ΑΜΚ της Πειραιώς. Και στην περίπτωση αυτή, θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ορθής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και στήριξης της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ταμείου, αλλά και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης της τράπεζας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση