Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Με διαδικασίες εξπρές και για κάθε ποσό από αύριο οι πλειστηριασμοί

Με διαδικασίες εξπρές και για κάθε ποσό από αύριο οι πλειστηριασμοί

Επιστρέφει αύριο Τετάρτη ο εφιάλτης των πλειστηριασμών -χωρίς όριο αντικειμενικής αξίας- για χιλιάδες πολίτες μετά τη λήξη της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τράπεζες είναι έτοιμες με 5.000 φακέλους να ενεργοποιήσουν και πάλι το μέτρο των πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από μεθαύριο Τετάρτη. Το μεγάλο κύμα αναμένεται από τον Σεπτέμβριο, οπότε εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η ειδική πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τους επόμενους μήνες θα βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες όλο και περισσότερα ακίνητα, δεδομένου ότι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των πολιτών με «κόκκινα» δάνεια. Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις σχεδόν εκμηδενίζεται.

Σημειώνεται ότι η πρώτη κατοικία για όσους δανειολήπτες είναι ενταγμένοι στον νόμο Κατσέλη προστατεύεται από πλειστηριασμό μέχρι τα τέλη του 2017. Από τις αρχές του 2018 η προστασία δεν θα είναι οριζόντια, αλλά κατά περίπτωση, και εφόσον αποδειχθεί ότι ο δανειολήπτης δεν έχει κάνει καταχρηστική άσκηση του νόμου και όντως βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία.

Η επικείμενη έκρηξη των πλειστηριασμών φαίνεται και από τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό των ακινήτων προς εκπλειστηρίαση, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών. Μέχρι και χθες είχαν δημοσιευτεί 3.370 πλειστηριασμοί ακινήτων, όταν πριν από οκτώ μήνες δεν ξεπερνούσαν τους 700. Η πλειονότητα των πλειστηριασμών που αναρτώνται στην σελίδα έχει επισπεύδουσες τις τράπεζες για ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, φανερώνοντας τις διαθέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων για φουλ επιθετική στάση κυρίως απέναντι στους μη συνεργάσιμους οφειλέτες.

Δείτε επίσης

Ξεκινά την Πέμπτη το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη