888 «Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία»

«Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία»

Με ούριο άνεμο επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας την Τουρκία, μετά την επίλυση του ονοματολογικού με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως γράφει η εφημερίδα Tageszeitung (taz) του Βερολίνου σε άρθρο με τίτλο «Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως «το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να επιβάλλει την επίλυση του ονοματολογικού παρά τις μεγάλες αντιστάσεις στο εσωτερικό ενισχύει το κύρος του στην Τουρκία. Πολλοί παρατηρητές στην Άγκυρα ελπίζουν ότι ίσως τώρα είναι εφικτή μια πρόοδος και στο ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Όμως και για μια προσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων η βελτίωση του κλίματος Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση.

Οι δύο ηγέτες έχουν συμφέρον από καλύτερες διμερείς σχέσεις, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο μεν Τσίπρας συγκεντρώνει πόντους ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, ο δε Ερντογάν επιδιώκει λόγω των προβλημάτων στη Συρία να διασφαλίσει την ηρεμία στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Ευκολότερα από τις διαφωνίες στο Αιγαίο ίσως επέλθει βελτίωση στο ζήτημα των μειονοτήτων στις δύο χώρες. Με εθνικιστικά κίνητρα, παρόμοια με εκείνα που στέκονταν εμπόδιο σε μια επίλυση του ονοματολογικού, η Ελλάδα αρνείται στην τουρκική μειονότητα της Θράκης πολιτιστικά δικαιώματα. Αντιστοίχως διάφορες τουρκικές κυβερνήσεις ταλανίζουν την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη».

Πηγή: dw.com

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ “ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” – ΑΥΤΑ ΤΑ “ΠΑΡΤΑΛΙΑ” ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;; (ΦΩΤΟ)

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της …