888 Με 15 τροπολογίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Με 15 τροπολογίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Με 15 τροπολογίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Αδ.Γεωργιάδης: «Καλή η ιδέα της καλής νομοθέτησης, αλλά έχουμε και πραγματικά προβλήματα».

Με 15 τροπολογίες θα «φορτωθεί» το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται αυτή την περίοδο στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αφού σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, αυτές αφορούν ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου». Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης οι 15 περίπου νομοθετικές ρυθμίσεις θα έρθουν με τη μορφή ενός ενιαίου κειμένου με πολλά άρθρα.

Αιτιολογώντας την απόφασή του σημείωσε ότι «είναι καλή η ιδέα της καλής νομοθέτησης, αλλά έχουμε και πραγματικά προβλήματα πραγματικών ανθρώπων που δεν μπορούν να περιμένουν το Σεπτέμβριο». Επίσης επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι οι τροπολογίες είναι του υπουργείου Ανάπτυξης, άρα συμβατές με το νομοσχέδιο, ενώ επισήμανε ότι δεν θα προκαλέσουν πολιτικές συγκρούσεις αφού εκτιμά ότι θα έχουν ευρεία αποδοχή. Οι ρυθμίσεις αφορούν σειρά θεμάτων, όπως οι υπηρεσίες του υπουργείου, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την επένδυση του Ελληνικού και ζητήματα παραγωγής αντισηπτικών.

Ειδικά για το Ελληνικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι με την τροπολογία δίνεται «η δυνατότητα πρόσληψης ανεξάρτητου μηχανικού που θα παρακολουθεί το έργο από πλευράς Υπουργείου, ώστε με την έναρξη των κυρίως εργασιών, να έχει και το Υπουργείο Ανάπτυξης την παρακολούθηση του έργου επί της ουσίας και να ξέρουμε ότι τηρείται η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και της εταιρείας «Λάμδα»». Μάλιστα ανέφερε πως «ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η έκδοση του «λαϊκού ομολόγου» όπως ονομάστηκε της Lamda. Νομίζω ήταν πολύ σημαντικό νέο αυτό. Η εταιρεία ζήτησε 330 εκατομμύρια, υπερκαλύφθηκε δύο φορές και υπερκαλύφθηκε από μικρούς επενδυτές των χιλίων ευρώ».

Αναφερόμενος στην παραγωγή αντισηπτικών ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι παρατείνεται το σημερινό καθεστώς ειδικών αδειών. Τόνισε πως «είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στην πραγματική ζωή, κυρίως διότι μας έδωσε την ευκαιρία να αυξήσουμε την εγχώρια παραγωγή περίπου κατά 6 φορές και έφτασε, από τα 240.000 τεμάχια την ημέρα, στα 1,2 εκατομμύρα και έτσι βλέπετε ότι παντού έχουμε αντισηπτικά και δεν υπάρχει αυτή η κουβέντα αν έχουμε αντισηπτικά ή όχι. Λήγει όλο αυτό στις 31 Ιουλίου. Όταν το ψηφίζαμε, η γενική ιδέα ήταν ότι μετά το Μάιο ο Covid θα κατέβαινε και άρα θα μπορούσαμε μετά να μπούμε σε μια κανονική σειρά και να κάνουμε τις κανονικές αδειοδοτήσεις. Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό δεν συνέβη, άρα χρειάζεται να δώσουμε μια ακόμα παράταση, έτσι ώστε να συνεχίσει αυτή η παραγωγή που έχουμε, χωρίς να έχουμε κίνδυνο ελλείψεως όσο η οικονομική κρίση παραμένει σε τόσο μεγάλο σημείο»

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Κατατέθηκε στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *