888 Με AI o stealth αντικαστάτης των Rafale, Eurofighter, Gripen και αντίπαλον δέος του F-35 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Με AI o stealth αντικαστάτης των Rafale, Eurofighter, Gripen και αντίπαλον δέος του F-35

Με AI o stealth αντικαστάτης των Rafale, Eurofighter, Gripen και αντίπαλον δέος του F-35

Η γνωστή γαλλική εταιρεία Dassault χρησιμοποίησε τη φετινή έκθεση Euronaval 2018 για να παρουσιάσει το 6ης γενιάς μαχητικό που θα αντικαταστήσει τελικά τη φουρνιά των αεροσκαφών Dafault Rafales και Γερμανίας Eurofighter Typhoons περίπου γύρω στο 2035-2040.

Το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς της Dassault δεν έχει πτερύγιο ουράς και σάρωθρο σχεδιασμό πτέρυγας σε σχήμα W και ενσωματώνει εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες stealth και ολοκλήρωση με συστήματα πληροφοριών. Το νέο αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα προσγείωσης τύπου τρικύκλου για την απογείωση και προσγείωση του διαδρόμου.

Το αεροσκάφος κατά τους εμπνευστές του θα προσαρμοστεί στις σύγχρονες απειλές του αέρα και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι πιθανό ότι το νέο πρόγραμμα μαχητικών αεριωθουμένων αναπτύσσεται στο πλαίσιο του μελλοντικού συστήματος καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (FCAS) της Ευρώπης και θα αντικαταστήσει τελικά την τρέχουσα γενιά των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και Rafale κατά περίπου το 2035-2040.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν για τις κεντρικές απαιτήσεις για ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει τα αεροπλάνα Eurofighter Typhoon και Rafale αρχίζοντας το 2040.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier, δήλωσε νωρίτερα ότι η Airbus και η Dassault αποφάσισαν να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει τον έλεγχο των μελλοντικών συστημάτων όπλων της.

Οι Airbus και Dassault δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για τη Γαλλία και τη Γερμανία να ξεκινήσουν μια πρώτη κοινή μελέτη φέτος, ώστε να μπορέσουν να πάρουν διαδηλωτές της τεχνολογίας για το 2025.

Ο Τράππιερ είπε ότι το μαχητικό αεροσκάφος δεν θα ήταν αντίγραφο του μαχητικού αεροσκάφους των ΗΠΑ F-35, αλλά είναι ακόμη πιο φιλόδοξο ως project.

ΠΗΓΗ: defence-blog.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Κοσμογονικές εξελίξεις: ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ παίρνουν σήμερα οριστικές αποφάσεις για την Μ. Ανατολή – «Πόρτα» Νετανιάχου σε Ερντογάν

Επικεφαλής των Εθνικών Συμβουλίων Ασφαλείας του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ξεκινούν σήμερα …