Μηνυτήρια αναφορά Χρήστου Σπίρτζη για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, να περάσουν, ενώ είχαν πυρετό, από το αεροδρόμιο 4 άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά το επίμαχο δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Το σύστημα αυτό, κατά τον κ. Σπίρτζη «δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση