888 Μην Ξαναβάλετε το Σφουγγάρι των Πιάτων στο Φούρνο Μικροκυμάτων! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Μην Ξαναβάλετε το Σφουγγάρι των Πιάτων στο Φούρνο Μικροκυμάτων!

Μην Ξαναβάλετε το Σφουγγάρι των Πιάτων στο Φούρνο Μικροκυμάτων!

Από ό,τι φαίνεται ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Κανείς δεν θέλει να πλένει τα πιάτα του με ένα σφουγγάρι γεμάτο μικρόβια. Γι’αυτό και πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγάρι σας συχνά. Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού;

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3/4 φλ. χλωρίνης και 1 λίτρο νερό. Μέσα στο μείγμα βουτήξτε το σφουγγάρι για 5 λεπτά. Έπειτα πλύντε το καλά και το σφουγγάρι σας είναι έτοιμο για χρήση.

Σε τεστ που έχουν γίνει η χλωρίνη σκοτώνει το 99,9% των βακτηρίων και των μικροβίων.

Καθαρίζετε το σφουγγάρι σας μια φορά την εβδομάδα και φρόντίζετε να το αλλάζετε κάθε 2-3 εβδομάδες. Αυτό, βέβαια, έχει να κάνει με το τι χρήση του κάνετε.

σφουγγάρι των πιάτων

Η χλωρίνη είναι η πιο αποτελεσματική.

Παρόλο που το καθάρισμα του σφουγγαριού με χλωρίνη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, υπάρχουν άλλες 3 μέθοδοι τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε αν δεν θέλετε να πλύνετε με χλωρίνη το σφουγγάρι σας.

Φούρνος Μικροκυμάτων Αμέσως μετά τη χλωρίνη ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο αμέσως επόμενως αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ 1/4 φλ. νερό και βουτήξτε μέσα το σφουγγάρι σας. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο και αφήστε το για 1 λεπτό.

Πλυντήριο Πιάτων Βάλτε απευθείας το σφουγγάρι μέσα στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά.

Ξίδι Η μέθοδος του ξιδιού απολυμαίνει το σφουγγάρι κατά 99,6% από τα βακτήρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε το σφουγγάρι σας μέσα σε ένα μπολ γεμάτο ξίδι. Αφήστε το εκεί για 5 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Δείτε τι θα Συμβεί αν Βάλετε μια Φλούδα Πορτοκαλιού στο Φούρνο

Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι από τις λίγες φλούδες που δεν τρώγονται ωμές. Οι χρήσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *