Μητσοτάκης για «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Να τρέξουμε το πρόγραμμα όσο πιο γρήγορα γίνεται

Με την Ήπειρο να ανοίγει την αυλαία από την ερχόμενη Παρασκευή, σήμα επιτάχυνσης για την εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ευρείας τηλεδιάσκεψης, στην οποία έγινε η παρουσίαση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή 170.000 κατοικιών με τον συνολικό προϋπολογισμό του εμβληματικού project της ελληνικής πράσινης ατζέντας να ανέρχεται σττα 3 δισεκατομμύρια.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την υψηλή προστιθέμενη αξία του, η οποία κατατάσσει το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στις πρώτες θέσεις των χρηματοδοτήσεων που θα γίνουν από Ταμείο Ανάκαμψης: «Απαντά κατ΄ εξοχήν σε ανάγκες που θα διαμορφωθούν στη μετά Covid εποχή. Ελάφρυνση των νοικοκυριών από ένα πολύ σοβαρό μέρος των δαπανών τους, τόνωση της αγοράς, της οικονομίας, συνολικά. Αλλά, βέβαια, και στροφή προς ένα καθαρότερο περιβάλλον με πολύ μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που προανήγγειλε τη μεταφορά και των κτιριακών υποδομών της δημόσιας διοίκησης στο νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση