Μητσοτάκης για lockdown: Πολιτική αναπροσαρμογών για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις

Στην αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική και το γνώμονα που καθορίζει την κυβερνητική στρατηγική απέναντι στην πανδημια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Καρδίτσα: «Δυστυχώς, ξέρετε ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας με πρώτη και πιο σημαντική την Περιφέρεια Αττικής αναγκαστήκαμε να βάλουμε περιορισμούς στη λειτουργία του λιανεμπορίου, γιατί αυτό μας υπέδειξαν οι ειδικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε εμφατικά: «Ισορροπούμε σε μία πολύ λεπτή ισορροπία προσπάθειας διαχείρισης πανδημίας και έχουμε ευτυχώς -να χτυπήσω ξύλο- ακόμα τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και από την άλλη συντήρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν είναι εύκολη αυτή η ισορροπία, αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα και έχουμε επιλέξει μία πολιτική αναπροσαρμογών, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε από πίσω».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να τηρήσουν την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων: «Θα ζητήσω και εδώ στη Θεσσαλία από όλους τους δημάρχους, ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς, αποφεύγουμε -το τονίζω αυτό ειδικά- τις συναντήσεις στα σπίτια, γιατί εκεί βγάζουμε τις μάσκες».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση