Μητσοτάκης: Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων


«Tο να δαπανάς χρήματα για την προστασία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελεί καλή επένδυση. Είναι η σωστή επιλογή, όσο κι αν σημαίνει μικρή αύξηση του χρέους και ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια διαφορετική μακροοικονομική πολιτική», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση της Άτυπης Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στο Πόρτο από την πορτογαλική προεδρία της ΕΕ, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών επιλογών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, τόνισε ότι: «Η μετάβαση από την προστασία θέσεων εργασίας στην δημιουργία τους είναι μία διαφορετική άσκηση, η οποία είναι πολύ πολυπλοκότερη». Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών στην αντιμετώπιση των παρενεργειών των περιοριστικών μέτρων λόγω της Covid-19, στην απασχόληση:

«Στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ανεργία στο επίπεδο όπου βρισκόταν προ πανδημίας, που θεωρώ ότι συνιστά επιτυχία δεδομένης της φύσης της ελληνικής αγοράς εργασίας».

Πρόσθεσε με νόημα: «Αλλά καθώς προχωράμε προς την μεταπανδημική φάση γνωρίζουμε ότι η δημιουργία νέων θέσεων δεν θα έρθει μόνο μέσω της κατανάλωσης, αλλά πρέπει να έρθει μέσω επενδύσεων».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση