ΕνημέρωσηΠολιτική

Τα φαβορί του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Αττική και τα απόνερα Κατρούγκαλου

Στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η άμεση αντίδρασή τους στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη, θα προσμετρηθεί θετικώς από το εκλογικό σώμα.

Στο κάδρο, μάλιστα, βάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή συγκρίνοντας τη δική τους στάση για μια πολύ σοβαρότερη υπόθεση- τους 57 νεκρούς στα Τέμπη– και την εκλογική κάθοδο του τελευταίου στις Σέρρες με την απόσυρση Κατρούγκαλου «ο οποίος διατύπωσε μια προσωπική άποψη που δεν απηχεί το συμβόλαιο αλλαγής που έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο η αξιωματική αντιπολίτευση».

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η προεκλογική μάχη και στις περιφέρειες της Αθήνας- Α’ Αθηνών, Βόρειος και Νότιος Τομέας, Δυτική Αθήνα- κι Αττική πίσω από την οποία δεν έχουν σβηστεί οι εσωκομματικές διαχωριστικές γραμμές, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Στην Α’ Αθηνών στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως μπορούν να κερδίσουν τέσσερις έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι υποψήφιοι ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας– εκεί, άλλωστε, κατέγραψε και τις περισσότερες δυνάμεις της στο περσινό συνέδριο- και γι’ αυτό η πλειοψηφούσα Κίνηση Μελών άσκησε πίεση ώστε να κατεβεί σε αυτή την περιφέρεια ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας, μολονότι βορειοελλαδίτης ο ίδιος.

Φαβορί, πάντως, για τις τρεις από τις τέσσερις έδρες θεωρούνται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έχει σχηματίσει τη δική του εσωκομματική τάση, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κι ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών η, τρόπον τινά, αποχώρηση του κ. Κατρούγκαλου- γι’ αρκετούς θεωρείτο φαβορί και για την πρώτη θέση- δίνει το προβάδισμα στον πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη για την κατάληψη μίας εκ των πέντε- το πιθανότερο- εδρών που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περιφέρεια.

Πολύ ψηλά αναμένεται να βρεθούν κι νεαρός Γιώργος Μπαλάφας, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης– αμφότεροι ηγετικά στελέχη της Ομπρέλας- και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στη Δυτική Αθήνα, πάλι, οι προσδοκίες είναι υψηλότερες καθώς θεωρείται προπύργιο της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάχη για την πρωτιά αναμένεται να δώσουν οι δύο κυρίες που πρώτευσαν και στις περσινές εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

Για τις υπόλοιπες τρεις ή και τέσσερις έδρες σκληρή μάχη αναμένεται να δώσουν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Χαρά Καφαντάρη, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας κι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στο Νότιο Τομέα το απόλυτο φαβορί είναι ο τομεάρχης Μεταφορών, Νίκος Παππάς.

Από εκεί και πέρα για τις κατά πάσα πιθανότητα υπόλοιπες πέντε έδρες που θα αναλογούν στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστεροι θεωρούνται οι Γιάννης Μαντζουράνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μουζάλας, Θεανώ Φωτίου και Ραλλία Χρηστίδου.

Όσον αφορά τη Δυτική Αττική, απόλυτο φαβορί για τις μία από τις δύο έδρες που εκτιμάται πως θα κερδίσει η Κουμουνδούρου στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας.

Από εκεί και πέρα, μάχη δίνουν η Διονυσία Στεφάτου, ο Ανδρέας Νεφελούδης και η Διάνα Βουτυράκου.

Στην Ανατολική Αττική κυρίαρχος παρουσιάζεται ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος άλλωστε ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις περισσότερες ψήφους- πάνω από 30.000- στις εκλογές του 2019.

Σε μια εκλογική περιφέρεια που αύξησε τις έδρες της κι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται πως θα κερδίσει συνολικώς πέντε, επικρατέστεροι θεωρούνται ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο Νάσος Αθανασίου, ο Πέτρος Φιλίππου, ο Γιώργος Καραμέρος και η Μάγκυ Δούση.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας σήμερα Παρασκευή θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρωινό μας» και την Φαίη Σκορδά με σαφή στόχευση στους νέους ψηφοφόρους. ​

Στις 20.00 θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock