Μητσοτάκης: Επιτάχυνση επενδύσεων, καλύτερες θέσεις εργασίας, νομοθετική προστασία εργαζομένων


Στην Πορτογαλία, για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μια νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, και τόνισε πως καθ’ όσον υποχωρεί η πανδημία η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας.

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια εξήγησε τι συνεπάγεται αυτό για την χώρα μας: «Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση