888 Μητσοτάκης: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί

Μητσοτάκης: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί

Ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία, στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως λέει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί. Όχι μόνο επειδή επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά κυρίως διότι η λογική του είναι τιμωρητική προς τους εργαζόμενους» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης. «Το άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που προκάλεσε είναι πρωτοφανές. Αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Και γι’ αυτό θα καταργηθεί αμέσως».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο ξεκαθαρίζει: «Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Καμμένος έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι λέει: «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Άλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΔΕΝ είναι όμοιοι, απλά είναι ΙΔΙΟΙ. ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ. Πλάνελ της NOVARTIS με ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. συντονιστής ο «εμβολιούχος» Ευαγγελάτος που «τσίπησε» 869.000 Ευρωπουλάκια έτσι, για τον .. κόπο του. ΔΕΙΤΕ & ΦΡΙΞΤΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Yποψήφιοι βουλευτές …