ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης – Πούτιν: Η ατζέντα στην πρώτη συνάντηση μετά το 2016

Το συννεφιασμένο Σότσι, στην ανατολική παραλία της Μαύρης Θάλασσας, όπου ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας διατηρεί το θερινό θέρετρό του και με φόντο τον Καύκασο, θα είναι ο τόπος για την πρώτη συνάντηση-με την ιδιότητα του πρωθυπουργού- του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το έδαφος για την επαφή των δυο ηγετών έχει προλειάνει η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας – Ρωσίας στις εργασίες της οποίας αναζητήθηκε η αναθέρμανση των διμερών σχέσεων που διέρχονται από φάση στασιμότητας. Οι δυο πλευρές εστίασαν στους τομείς που θα υποστηρίξουν αυτήν την επανεκκίνηση στην εύθραυστη συγκυρία για τις σχέσεις της «ρωσικής αρκούδας» με τη Δύση.

Δεν είναι τυχαία η ενεργοποίηση της απευθείας γραμμής Ουάσιγκτον – Αθήνας, προπαραμονές του τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Πούτιν και ενόσω σοβεί η συζήτηση για το είδος της αμερικανικής αντίδρασης σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση που θα έφερε τη σφραγίδα της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε το τηλεφώνημα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και του επικεφαλής της Επιστροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock