ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναπτυξιακός νόμος: Προκηρύχθηκε το καθεστώς «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

Την προκήρυξη του 5ου Καθεστώτος Ενισχύσεων των νέου αναπτυξιακού νόμου, «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, με σκοπό την έγκυρη και ομαλή προετοιμασία των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων από την πλευρά των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Το Καθεστώς Ενισχύσεων «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» καλύπτει χωρικά τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027, και πιο συγκεκριμένα όλους τους Δήμους της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Καθεστώτος ανέρχεται σε 380 εκ. ευρώ και αντλεί αυτούς τους πόρους από το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΠΔΑΜ 2021-2027), από τον οποίο τα 266 εκ. ευρώ κατανέμονται για ενισχύσεις επενδυτικών σχεδίων στη Δυτική Μακεδονία και τα υπόλοιπα 114 εκ. ευρώ για ενισχύσεις επενδυτικών σχεδίων στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα, ο συνολικός προϋπολογισμός κατανέμεται γεωγραφικά ως εξής:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock