ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης στο Politico: Πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα σε όλη την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο Politico, αναφέρεται εκτενώς στο πρόγραμμα 6+1 σημείων που υλοποιεί η κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και εν συνεχεία αναφέρεται στην ικανότητα της χώρας «επηρεάσει σημαντικά την πράσινη μετάβαση σε διεθνές επίπεδο».

«Η πράσινη μετάβαση είναι, ωστόσο, ένας μετασχηματισμός εντάσεως κεφαλαίου. Η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κινητοποιήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Αυτό όμως δεν αρκεί. Η Ευρώπη χρειάζεται πιο καινοτόμες προσεγγίσεις για τη χρηματοδότηση και την άντληση κεφαλαίων σε κλίμακα ανάλογη με τα εγχειρήματα που αναλαμβάνουμε σε συλλογικό επίπεδο. Αν η πανδημία μας δίδαξε κάτι, είναι ότι όταν η ανάγκη είναι επιτακτική, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα και την καινοτομία σε μεγάλη κλίμακα με σπουδαία αποτελέσματα», αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock