Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε πλήρη βασική σύνταξη, προσλήψεις και μείωση εισφορών

Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε πλήρη βασική σύνταξη, προσλήψεις και μείωση εισφορών

Πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι όσοι χρειάζονται «στήριξη και αλληλεγγύη». Αυτό τόνισε κατά την ομιλία του στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, ο παρουσιάζοντας παρουσιάζοντας μια σειρά από προτάσεις-δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε τομείς όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, στηλιτεύοντας τη μείωση εισοδημάτων μέσω της αύξησης των φόρων.

Ο Κ. Μητσοτάκης περιέγραψε κάποιες από προτάσεις – δεσμεύσεις της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας:

Στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης

● Μια πολιτική αλληλεγγύης ξεκινά, πάνω από όλα, από τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κανένα επίδομα δεν είναι αποτελεσματικό όσο μία καλή θέση εργασίας. Αυτός είναι ο κεντρικός μας στόχος. Να δημιουργήσουμε νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας μέσω του ιδιωτικού τομέα.

● Μία δίκαιη και αποτελεσματική επιδοματική πολιτική επιτυγχάνεται με ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Την πιο σύγχρονη και πιο αξιοπρεπή για το δικαιούχο μορφή κοινωνικής πολιτικής. Δεσμευόμαστε να γενικεύσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοποιώντας πόρους και από το ΕΣΠΑ. Και επειδή πολλά ακούγονται γι’ αυτή μας τη δέσμευση, θέλω να θυμίσω πως όταν θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε καταψηφίσει.

● Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ενοποιήσει τα επιμέρους επιδόματα και θα διαμορφώσει ένα μηχανισμό με εισοδηματικά κριτήρια, όχι για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα, αλλά για να φτάσουν ακόμη περισσότερα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται, έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε να βγουν από τη φτώχεια και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους με αξιοπρέπεια.

Στον τομέα της Υγείας

● Υλοποιούμε το θεσμό του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης και θα είναι σε θέση να κάνει πρόληψη, να διαγνώσει εγκαίρως, να θεραπεύσει και να παραπέμπει εκείνος, όταν χρειάζεται, τους ασθενείς στα νοσοκομεία.

● Είναι ντροπή για ένα σύγχρονο Κράτος, ο πολίτης να στέκεται επί ώρες σε μία ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα εξαλείψουμε αυτήν την απαράδεκτη ταλαιπωρία. Καθιερώνουμε την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες, καταργώντας τη ντροπιαστική ταλαιπωρία στην οποία τους έχει επιβάλει η Κυβέρνηση. Το οικονομικό κόστος είναι ελάχιστο το έχουμε εντάξει ήδη στο πρόγραμμά μας. Το ξαναλέω. Τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς θα παραδίδονται στα σπίτια τους κι αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση.

● Αξιοποιούμε τις υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμους τομείς. Όπου οι υποδομές του Κράτους δεν επαρκούν, θα καταρτίζουμε συμφωνίες με ιδιώτες, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τους πολίτες, οι οποίες θα διέπονται από αυστηρότατους ελέγχους και συγκεκριμένη στοχοθεσία. Δεν μπορώ να ανέχομαι να βλέπω συμπολίτες μου με καρκίνο να περιμένουν, πολλές φορές περισσότερο από τέσσερις μήνες, για να κάνουν μια ακτινοθεραπεία. Οι τέσσερις αυτοί μήνες μπορεί να είναι καθοριστικοί για τη ζωή τους. Δεν ανέχομαι να βλέπω διασωληνωμένους ανθρώπους στους διαδρόμους των νοσοκομείων να περιμένουν για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Δεν μπορώ να βλέπω αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους στα νοσοκομεία παλαιάς τεχνολογίας που δυσκολεύουν τη διάγνωση και αντιμετώπιση του πολίτη. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους να πεθαίνουν επειδή κάποιοι βγάζουν σπυριά όταν ακούνε τη λέξη ιδιωτικό. Η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες τους.

● Καθιερώνουμε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι θα εξετάζονται με προτεραιότητα. Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ή άτομα από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να περιμένουν εβδομάδες ολόκληρες για ένα ραντεβού με γιατρό του συστήματος.

● Με το ίδιο ακριβώς στόχο θα προχωρήσουμε στην επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες για να μειώσουμε την αναίτια σήμερα ταλαιπωρία που τους έχει υποχρεώσει η Κυβέρνηση. Το ξεκινήσαμε το 2014, επεκτείνοντας την ισχύ της τρίμηνης συνταγής σε εξάμηνη. Θα επεκτείνουμε το μέτρο στους 12 μήνες. Γιατί απλούστατα είναι απαράδεκτο και εντελώς ακατανόητο να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνάνθρωποί μας μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνουν κάθε τόσο το χρόνιο νόσημά τους στην απαράδεκτη γραφειοκρατία που υπάρχει σήμερα.

● Προχωρούμε σε προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, αλλά και ιατρών, που θα καλύψουν τις μεγάλες σημερινές ελλείψεις, ώστε να έρθουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

● Τα λεφτά του φορολογούμενου για το Ε.Σ.Υ. θα πιάνουν τόπο. Τα νοσοκομεία θα διοικούνται από τους καλύτερους. Θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ στα νοσοκομεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, με δεσμευτικούς στόχους, με διαφάνεια και λογοδοσία, για να εγκαταλειφθούν επιτέλους οι αυτοσχεδιασμοί και η προχειρότητα. Επί των ημερών μας ούτε κομματικά στελέχη θα διορίζονται, ούτε ευνοούμενοι του συστήματος. Αυτές οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος θα τελειώσουν. Υπάρχουν εξαιρετικά καταρτισμένα στελέχη πάνω στη διοίκηση Υγείας και θα τους αξιοποιήσουμε.

● Ενισχύουμε την παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών, δηλ, στα Κέντρα Υγείας και τα πρώην γραφεία του Ι.Κ.Α. Το Υπουργείο Υγείας θα έχει ξεκάθαρο, αμιγώς επιτελικό και εποπτικό ρόλο. Την ευθύνη για την οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αναλαμβάνουν οι 13, πλέον, Υγειονομικές Περιφέρειες που θα αναβαθμιστούν.

● Οι ασθενείς δεν θα ταλαιπωρούνται στις ουρές για τη θεώρηση μίας εξέτασης ή την ανανέωση ενός βιβλιαρίου. Όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν την υγεία θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως

Στον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης

● Μειώνουμε τις εισφορές για να διευκολύνουμε την οικονομία να πάρει μπρος και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος «υψηλές εισφορές – ύφεση – μικρότερα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία». Για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία.

● Θεσπίζουμε ενιαίους κανόνες για τους μισθωτούς εξαιρώντας από αυτούς μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζονται το ίδιο, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες σε βάρος της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

● Διορθώνουμε άμεσα όλες τις αδικίες που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας.

● Καθιερώνουμε για όλους τους ασφαλισμένους την πλήρη βασική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης. Ανταποδοτική σύνταξη ανάλογη με τις καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρόνια εργασίας.

● Χορηγούμε φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού. Δέσμευσή μας: 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο. Διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες, ενώ θα υιοθετήσουμε επιπλέον μέτρα στήριξης για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Θεοδωρικάκος: 12.500 νέες προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις, πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη