Κόσμος

Μιανμάρ: Φόβους για θηριωδίες από την στρατιωτική χούντα εκφράζει ο ΟΗΕ

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μιανμάρ, ο Τομ Άντριους κατηγόρησε την Παρασκευή τη στρατιωτική χούντα της χώρας ότι «συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικές δυνάμεις και βαρύ οπλισμό» στο βόρειο τμήμα της χώρας εκφράζοντας φόβους για «ωμότητες».

«Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι, όπως και οι άνθρωποι σε αυτό το τμήμα της Μιανμάρ, για ακόμη πιο μαζικές θηριωδίες», είπε ο Άντριους στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Αυτές οι τακτικές είναι μια ζοφερή ανάμνηση των τακτικών που χρησιμοποιούσαν οι ένοπλες δυνάμεις πριν τις γενοκτονικές επιθέσεις τους εναντίον των Ροχίνγκια στην Πολιτεία Ραχίν το 2016 και το 2017», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει λάβει πληροφορίες πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων κινούνται προς απομακρυσμένες περιοχές του βόρειου και βορειοδυτικού τμήματος της χώρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock