Μιμή Ντενίση: «Η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές»

Θέση για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στον χώρο του θεάτρου πήρε με μια μακροσκελή της ανάρτηση στο instagram η Μιμή Ντενίση.

Η κα Ντενίση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πονάει για κάθε γυναίκα, άντρα και παιδί που έχει υποφέρει κρυφά από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Λέει ακόμα ότι είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα προς όφελός τους. Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός λέει ακόμα ότι η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές και τονίζει ότι είναι η ώρα να σωπάσουμε και να αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν και την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της.

Όλη η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση

«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μας έχουν βυθίσει όλους στην θλίψη. Αποκαλύψεις για τον κόσμο του αθλητισμού της Παιδείας του Θεάτρου φέρνουν στο φως μια κοινωνία που νοσεί. Ιδιαίτερα το Θέατρο που ήταν ήδη πληγωμένο από την ανεργία και την απόλυτη φτωχοποίηση των ανθρώπων του τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα. Τόσοι άνθρωποι δικοί μας βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για πληγές που τους είχε δημιουργήσει η ψυχική και σωματική κακοποίηση χρόνων. Πονάω για κάθε γυναίκα άντρα παιδί που έχει υποφέρει κρυφά από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Κινδυνεύει όμως αυτό το τόσο σοβαρό θέμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα και να γίνει εργαλείο κομματικής αντιπαράθεσης. Ξεκίνησε πάλι ένας απίστευτος διχασμός και άρχισε να πετιέται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις. Το θέμα είναι παρά πολύ σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα προς όφελος τους. Η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές. Αν κάποιοι τις γνώριζαν θα έπρεπε να τις είχαν αποκαλύψει στις αρμόδιες αρχές εδώ και χρόνια. Αντί να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα θα έπρεπε να ξεπεράσουμε κάθε κομματική εμπάθεια κάθε ανθρώπινη διαφορά και όλοι μαζί ενωμένοι να σκύψουμε πάνω από την νοσούσα κοινωνία μας. Δεν είναι η στιγμή για επιθέσεις και εκδίκηση. Είναι η στιγμή να σωπάσουμε και ν’ αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν και την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Μόνο έτσι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια καθαρή και ενωμένη κοινωνία».

To άρθρο Μιμή Ντενίση: «Η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link

realhosting
loading...

Απάντηση