Μισέλ και Ντερ Λάιεν στην Τουρκία: Είναι η αρχή του δρόμου – Μηνύματα υπέρ της Ελλάδας


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως οι βελτιωμένες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση «περνούν» μέσα από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στάση της στο μεταναστευτικό, και την αποφυγή μονομερών ενεργειών έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, έστειλαν Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή τους στην Άγκυρα, όπου και παρέθεσαν ενώπιον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την -υπό αίρεση- θετική ατζέντα των ευρω-τουρκικών σχέσεων.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου» είναι η αποστροφή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που δίνει το ευρωπαϊκό στίγμα προς την Άγκυρα.

«Οι επόμενες εβδομάδες και οι μήνες θα καταδείξουν πόσο μακριά μπορούμε να κινηθούμε σε αυτό το δρόμο μαζί. Στόχος μας είναι μία ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, η οποία θα μας επιτρέψει να ενδυναμώσουμε όσα μας ενώνουν και να αντιμετωπίσουμε αυτά που μας χωρίζουν» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν τόσο κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σαρλ Μισέλ μετά τις συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και σε ακόλουθη ανάρτησή της στο Twitter.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση