Μισθοί δύο ταχυτήτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ο ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μισθό κάτω των 800 ευρώ, όταν πάνω από 1,1 εκατ. μισθωτοί εργαζόμενοι τέθηκαν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα σε αναστολή σύμβασης τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας!

Η οικονομική κρίση και η πανδημία έχουν δημιουργήσει εργαζομένους δύο ταχυτήτων, τους εργαζομένους στον δημόσιο και τους απασχολουμένους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στον δημόσιο οι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον κατά 50% αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ!

Είναι γεγονός ότι δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εφιάλτη της ανεργίας η οποία σημειώνει αύξηση, καθώς τα «απόνερα» της μνημονιακής περιόδου σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αγορά και οικονομία αναγκάζουν χιλιάδες μισθωτούς να εργάζονται περισσότερες ώρες εισπράττοντας πενιχρούς μισθούς.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση