Μπάιντεν: Η απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν ανοίγει το δρόμο σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία

Στην απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν αναφέρθηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στους New York Times, σημειώνοντας πως αν επιτραπεί να συμβεί κάτι τέτοιο, θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να προσπαθήσουν να αποκτήσουν και οι ίδιες πυρηνικά όπλα.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την πρόθεσή του οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του και να προβεί σε επακόλουθες διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που η Τεχεράνη επαναλάβει την αυστηρή συμμόρφωση με τη συμφωνία, προειδοποιώντας παράλληλα για το προηγούμενο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι η συσσώρευση πυρηνικής ικανότητας», δήλωσε ο 78χρονος, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

«Σε συνεννόηση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και θα κάνουμε συμφωνίες για να σφίξουμε και να επιμηκύνουμε τους πυρηνικούς περιορισμούς του Ιράν, καθώς και να αντιμετωπίσουμε το πρόγραμμα πυραύλων», είπε ο Μπάιντεν στους NY Times.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση