Μπαρνιέ σε Ηνωμένο Βασίλειο: Να τηρήσετε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Brexit


Ο ευρωπαίος διαπραγματευτής του Brexit, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πλαίσιο που θέτουν οι συμφωνίες της αποχώρησης του από την Ευρωπαϊκή Ενωση ως προς την αλιεία και την Βόρεια Ιρλανδία, διαφορετικά θα βρεθεί εκτεθειμένο στην λήψη αντιμέτρων και την υποβάθμιση της αξιοπιστίας του.

«Το ζήτημα της υπογραφής είναι σημαντικό, αφορά την αξιοπιστία που θα διατηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο αν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πράγμα που δεν κάνει σήμερα στην Βόρεια Ιρλανδία, πράγμα που δεν κάνει με τους αλιείς και συνιστώ στο Ηνωμένο Βασίλειο να προσέξει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του όπως αυτές είναι διατυπωμένες σε αυτές τις δύο συμφωνίες του Οκτωβρίου 2019 και Δεκεμβρίου 2020», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ μιλώντας στο Europresse.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη εκκινήσει διαδικασίες κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας. «Ως προς την αλιεία, έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα γύρω από το (αγγλονορμανδικό) νησί του Τζέρσεϊ, και δεν καταλαβαίνω, εκτός αν είναι θέμα κακοπιστίας. Αναμφίβολα θα υπάρξουν συνέπειες», προειδοποίησε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση