Μπεκατώρου: Είναι σαν να έχω δικαιωθεί

«Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων, εκφράζονται, αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα, σε παρενοχλήσεις και επιτέλους η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές»: αυτό δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Σοφία Μπεκατώρου, μια μέρα μετά την αρχειοθέτηση της καταγγελίας της για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής.

Η Ολυμπιονίκης τόνισε δε, πως μόνο και μόνο που η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία τη στήριξαν και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες είναι σαν να έχει δικαιωθεί.

«Μπορεί να έχει παραγραφεί το έγκλημα αυτό, ωστόσο η αποκάλυψή του για μένα ήταν πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει η χώρα μας σε μια άλλη φάση, όπου εύχομαι να εφαρμόσει περισσότερο και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να μπορέσουν να δουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσο αυτά τα εγκλήματα θα παραγράφονται ή όχι και νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση για ανοιχτό διάλογο, ο οποίος εύχομαι και πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αλλαγές» είπε επίσης η κ. Μπεκατώρου.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση