ΕνημέρωσηΟικονομία

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από τρεις κατασκευαστικούς ομίλους, συγκεκριμένα δέχθηκε δεσμευτικές προσφορές από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και τις ΑΒΑΧ-EGIS-MERIDIAM.

«Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς» ανέφερε σε ανάρτηση του ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

«Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ ανέρχεται σε 1,75 δισ. ευρώ και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο μεγάλο αυτό έργο έχει ενταχθεί και το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά ως προαίρεση».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock