Κόσμος

Μπορέλ: Ρωσικός «πόλεμος νεύρων» – Εξετάζεται «plan B» για την ενέργεια αν αποτύχει η διπλωματία

Για «πόλεμο νεύρων» από την πλευρά της Ρωσίας κάνει λόγο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, σε νέα δημοσίευση στο μπλογκ του υπό τον τίτλο «Με τις εντάσεις να αυξάνονται στα ανατολικά μας σύνορα, η ενότητα παραμένει η δύναμή μας».

«Η Ρωσία διεξάγει έναν πόλεμο νεύρων -επομένως πρέπει να κρατήσουμε τα δικά μας. Σε αυτήν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να λειτουργήσει η διπλωματία, χρησιμοποιώντας όλα τους πιθανούς δρόμους» αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Παράλληλα, μιλώντας για την απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει την είσοδο στη Ρωσία σε εκπροσώπους των κρατών-μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ο κ. Μπορέλ σημειώνει ότι «η απόφαση αυτή στερείται νομικής αιτιολόγησης και διαφάνειας και θα έχει την κατάλληλη απάντηση. Με αυτό, η Ρωσία συνεχίζει να τροφοδοτεί ένα κλίμα εντάσεων στην Ευρώπη αντί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock