Κόσμος

Μποτσουάνα: Οι διπλωμάτες με την μετάλλαξη Όμικρον είχαν έρθει από την Ευρώπη

Την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η Μποτσουάνα θεωρείται το επίκεντρο της μετάλλαξης Όμικρον εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Μογκουέτσι Μασίσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι από τους τέσσερις διπλωμάτες που αρχικά είναι βρεθεί θετικοί στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είχαν μεταβεί στην Μποτσουάνα από χώρες της Ευρώπης. Κάλεσε, δε, να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε βάρος χωρών της νότιας Αφρικής.

Η Όμικρον, που έχει χαρακτηριστεί παραλλαγή ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οδήγησε πολλές κυβερνήσεις να επιβάλουν περιορισμούς στα ταξίδια από τις χώρες στο νότιο τμήμα της Αφρικής και να λάβουν και άλλα μέτρα για να την περιορίσουν.

Ενώ δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί πού εμφανίστηκε αρχικά η Όμικρον, η Νότια Αφρική στις 25 Νοεμβρίου και η Μποτσουάνα μια ημέρα αργότερα ανακοίνωσαν ότι είχαν εντοπίσει μια νέα παραλλαγή της οποίας οι μεταλλάξεις ήταν διαφορετικές από το κυρίαρχο στέλεχος Δέλτα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock