Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μπουτάρης -σκουπίδια: “Παγώνει” σύμβαση με ιδιώτη μετά τις αντιδράσεις

Μπουτάρης -σκουπίδια: “Παγώνει” σύμβαση με ιδιώτη μετά τις αντιδράσεις

Στο «πάγωμα» της συμμετοχής ιδιώτη στην αποκομιδή απορριμμάτων κυριολεκτικά στο παρά πέντε, προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι με βάση νέες προτάσεις συμμετέχουν από τη 1 το μεσημέρι στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τη διοίκηση του δήμου

Σε ερώτηση για το αν θα αποσύρει την απόφαση του να μπει ιδιώτης στην αποκομιδή σε περίπτωση που βγει πλήρης ο στόλος των απορριμματοφόρων και όλοι εργαζόμενοι στους δρόμους, ο κ. Μπουτάρης τόνισε: «Δεν με νοιάζει πόσοι εργαζόμενοι και πόσα απορριμματοφόρα θα βγουν. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσει η πόλη».

Νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης είχε εμφανιστεί (στο ραδιοφώνο news 247) υπέρμαχος ενός μεικτού συστήματος στην καθαριότητα των δήμων, στο οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες εργολάβοι.

Μάλιστα ο ίδιος, προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του για παράδοση τομέων της καθαριότητας στους εργολάβους, ισχυρίστηκε ότι το ποσό των 192.000 ευρώ που ζητά η ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να μαζέψει για τρεις μέρες τα σκουπίδια της πόλης, είναι «μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος για τα μεροκάματα μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου».

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων, χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς το δικαίωμα αυτό του το δίνει ο νόμος . Αυτό έγινε χθες μετά την κατάληψη των εργαζομένων στην καθαριότητα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ,την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη