Μυτιληναίος: Ανθεκτικά αποτελέσματα σε πείσμα της πανδημίας

Εξαιρετικά ανθεκτικά αποτελέσματα, παρά την πανδημία που επηρέασε σχεδόν ολόκληρο το 2020 ανακοίνωσε η Μυτιληναίος, με την εταιρεία να προχωρά σε διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα για το 2020, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου έφθασαν στα 315 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 1%, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 129 εκατ. και ο κύκλος εργασιών στα στα 1,899 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα oικονομικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε: «Το 2020 αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από πρωτόγνωρες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερα η ελληνική οικονομία που ενώ είχε αρχίσει να ανακάμπτει από μια δεκαετή περίοδο ύφεσης, καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα βύθιση της οικονομικής δραστηριότητας. Σε αυτό το πλαίσιο τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουμε σήμερα πιστοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, με στήριγμα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της MYTILINEOS και την άοκνη προσπάθεια του ανθρώπων μας, κατορθώσαμε να απορροφήσουμε αποτελεσματικά τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, μείναμε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους σε λειτουργική κερδοφορία (το οποίο νωρίς μέσα στο 2020 είχα θέσει ως στόχο), ενώ παράλληλα διατηρηθήκαμε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Επιπλέον το 2020 επιταχύναμε τη διαδικασία μετασχηματισμού της MYTILINEOS που πλέον, μέσω και των νέων Τομέων Επιχειρηματικής δραστηριότητας, εστιάζει στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης και αειφορίας».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση