Μυτιληναίος: Στην τελική ευθεία ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής CCGT


Στην τελική ευθεία, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων εντός του 2021 μπήκε η κατασκευή του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) της Mytilineos.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο έφτασε στο ενεργειακό κέντρο της εταιρείας στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας ο αεριοστρόβιλος «HA» class της General Electric. Πρόκειται για προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό που καθιστά τον «CCGT» τον «πιο αποδοτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης και ίσως από τους πλέον αποδοτικότερους στον κόσμο», σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της Mytilineos Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η νέα μονάδα που θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2021 θα συμβάλει ουσιαστικά στη στήριξη του ενεργειακού συστήματος και στην κάλυψη της ζήτησης που θα απαιτηθεί μετά και την απόσυρση των παλαιότερων μονάδων του συστήματος ενώ μέσω αυτής η Mytilineos γίνεται η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που συνεισφέρει στο εθνικό ενεργειακό σύστημα με μία μονάδα τελευταίας τεχνολογίας, που συμβάλει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση