888 Μώραλης: Να μην αποδυναμωθούν εκ νέου τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μώραλης: Να μην αποδυναμωθούν εκ νέου τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά

Μώραλης: Να μην αποδυναμωθούν εκ νέου τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά

Την αναστολή της διαταγής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, σύμφωνα με την οποία θα ενισχυθεί η διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής με προσωπικό από τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Την ώρα που «η έλλειψη προσωπικού φτάνει ήδη το 50% σε σχέση με τις οργανικές θέσεις των αστυνομικών υπηρεσιών στον Πειραιά, η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα φέρει διόγκωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων με τραγικές συνέπειες για τον δήμο, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους επισκέπτες» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μώραλης.

Ο Πειραιάς, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη, είναι μια πόλη με ιδιαίτερες ανάγκες, λόγω της λειτουργίας του μεγάλου λιμανιού της χώρας «αλλά και της επιβάρυνσης που δέχεται η πόλη από αυτό, όσο και από τα έργα του μετρό και του τραμ, τα οποία έχουν καθυστερήσει τραγικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα στο κυκλοφοριακό, αλλά και στην ευνομία της πόλης».

Ενώ αναφέρει στην επιστολή του πως «έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη συνάντηση με την κα υπουργό από τον Νοέμβριο του 2018, προκειμένου να την ενημερώσει για τα θέματα της πόλης που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου και κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό», ο κ. Μώραλης καταγράφει τα τρία σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς: ελλιπή τροχονόμευση, ανάπτυξη του παραεμπορίου και αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή περιμετρικά του λιμανιού. «Οι όποιες ενέργειες της υποστελεχωμένης δημοτικής αστυνομίας, η οποία διαθέτει 18 μόνο δημοτικούς αστυνομικούς, δεν μπορεί να φέρει σε καμία περίπτωση τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής του Πειραιά για τα αποτελέσματα των οποίων είχαμε προειδοποιήσει, δημιούργησαν περαιτέρω ανασφάλεια στους κατοίκους του Πειραιά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους διοικητές της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά και της τροχαίας, «και παρά την προθυμία τους, οι προσπάθειες τους δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων στα τμήματα του Πειραιά» καταλήγει στην επιστολή του προς την υπουργό ο δήμαρχος Πειραιά.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Η Ελληνική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται Ταγίπ Ερντογάν , Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα .Μην το ξεχνάτε !!

Έχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα , από γνώμες και αναλύσεις μέχρι επιστημονικά έργα και κάθε είδους …