ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέα δέσμευση Μπάιντεν στον κ. Βαρθολομαίο για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατόπιν της επιστροφής του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Κωνταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα εκ νέου τον κ. Βαρθολομαίο πως παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επαναβεβαιώσει άλλωστε κατά τις πρόσφατες συναντήσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της 12ήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ότι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί διαρκή προτεραιότητά της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ, με τον Τζο Μπάιντεν να προσφέρεται να διαθέσει και τον προσωπικό του γιατρό στον κ. Βαρθολομαίο αφότου ο τελευταίος ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock