888 Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού στο Περιστέρι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού στο Περιστέρι

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού στο Περιστέρι

Μία νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου ως διανομέα φαγητού βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, τρεις εβδομάδες μετά το περιστατικό που είχε σημειωθεί στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ο SHAKIL CHAUDHRY MOHAMMAD εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως).

Όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής, κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και, σύμφωνα με την καταγγελία, τότε απολύθηκε από τον εργοδότη του, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν «ενημερώθηκαν» ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο. Δεχόταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και το βράδυ της Παρασκευής τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση όπου του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι, αλλά να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου.

Αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας, βγήκαν από ένα αυτοκίνητο δύο μπράβοι που του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του αφεντικού του. Εκείνος αρνήθηκε και δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα. Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έπεται η συνέχεια για την αναγκαία ποινική διαδικασία.

Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερώσει το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ενώ καταγγέλλει τη βία και εκμετάλλευση που επικρατεί στον Επισιτισμό, τονίζοντας:

«Τα επιδόματα εορτών και αδείας είναι άγνωστη έννοια, τακτοποιούνται μόνο ασφαλιστικά και όπου καταβάλλονται λόγω τραπεζικής μισθοδοσίας, οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιστρέφουν τα χρήματα πίσω στους εργοδότες.

Οι συνθήκες υποκόσμου που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι υπηρεσίες του Κράτους οφείλουν να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΚΟΛΥΜΠΩΝΣΤΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Τουρκοκύπριος «Υπουργός Ενέργειας»: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία

Αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία δήλωση του Γενικού Διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας του ΥΠΕΞ, Πρέσβη Τσαγατάι …